ensiaskel_miika_hirvonen.jpg

Oppeja hyötykäyttöön

Miika Hirvonen on päässyt työharjoittelussa työskentelemään niin myynnin kehittämistyön kuin asiakkuuksienkin parissa. 

Hirvonen kertoo opiskelevansa kolmatta vuotta Jyväskylän ammattikorkekoulussa JAMK:issa tradenomiksi ja on opinnoissan erikoistunut myyntiin. Yrittäjäperheestä tuleva Miika on saanut kiinnostuksensa myyntiin ja kaupalliseen alaan vanhempien kautta, hänen molemmat vanhemmat työskentelevät IT-alalla myynnin johtotehtävissä.

Miika kuvailee kuinka monipuoliset liiketalouden perusopinnot yhdessä myynnin, markkinoinnin sekä johtamisen opintojen kanssa ovat tarjonneet vahvan pohjan, joka mahdollistaa oman osaamisen jatkuvan kehittämisen. Mieleenpainuvimpana kokemuksena opiskeluajalta nimeäisin valtakunnallisen Best Seller Competition -kilpailun, johon pääsin viime vuonna osallistumaan. Kyseessä oli hieno tapahtuma verkostoitumisen näkökulmasta. Myynnin opiskelijalle se oli myös upea mahdollisuus valjastaa opitut asiat käytäntöön.

Käytännön myyntikokemusta Miikalta löytyy kuluttajamyynnin puolelta useamman vuoden ajalta. Myynnin opintojen yhteydessä hän on päässyt olemaan mukana lukuisissa käytännönläheisissä projekteissa, joita on toteutettu yhteistyössä eri yritysten kanssa. Nämä projektit ja työtehtävät ovat valmentaneet tehokkaasti työelämään.

Miika on tällä hetkellä opintoihinsa liittyvässä työharjoittelussa. Hän työskentelee myynnin harjoittelijana Bonsky Digital Oy:llä. Työharjoittelunsa aikana hän toimii mielekkäissä tehtävissä niin myynnin kehittämistyön kuin asiakkuuksienkin parissa. Miika kertoo, että paras asia harjoittelussaan on ehdottomasti se, että hän on päässyt toimimaan myynnin tehtävissä monipuolisesti. Konkreettinen työskentely asiakasrajapinnassa tarjoaa parhaan mahdollisen opin jatkoa ajatellen.

"Omasta opiskelijan näkökulmastani MMA:n tarjoamat palvelut ovat kattavat. MMA:n tarjonnassa minua kiinnostavat eniten tarjotut tukipalvelut esimerkiksi sopimuksiin ja oikeusturvaan liittyvissä kysymyksissä. Koen myös koulutukset ja työnhakuun liittyvät palvelut tärkeinä".

 

Lue Miika Hirvosen koko tarina ja kysymys konkarille täältä.